Nieuws van Kon-Tiki

Premiére
Basisschool Kon-Tiki dé school voor ondernemend leren in Vathorst. Liv, Frederique en Dana laten onze leuke school zien en samen met het team en ouders ontdekken jullie wat ‘ondernemend leren’ is bij Kon-Tiki. Bekijk de vlog hier. Veel kijkplezier! 

Jaarplan in beeld
Het team van Kon-Tiki heeft de jaardoelen voor 2021-2022 in beeld gebracht, kijk mee met deze video

Kon-Tiki in het nieuws
September 2021 was Kon-Tiki in het nieuws omtrent het schoolleiderstekort. Interim-directeur Mirelle vertelde over de oorzaken en gevolgen van dit tekort. Zowel bij het Jeugdjournaal als het 20.00 uur NOBS-journaal. Mooi om heel Nederland weer een kort kijkje te geven in de keuken van Kon-Tiki. 

https://jeugdjournaal.nl/uitzending/60671-avondjournaal.html, vanaf minuut 03:55

https://www.npostart.nl/nos-journaal/01-09-2021/POW_04819962, vanaf minuut 10:20

Kon-Tiki Vlog – Juni 2021
Er kwam een echte filmploeg bij ons op bezoek voor het opnemen van een vlog over Kon-Tiki. Een vlog om onze mooie school bij iedereen onder de aandacht te brengen. De vloggers deden het fantastisch! 

Facebook
Via onze eigen Facebook-pagina kunt u ons volgen, op deze manier blijft u op de hoogte van veel mooie leermomenten die de kinderen bij ons beleven, maar ook van de doorontwikkeling van het Ondernemend leren. We nemen u graag mee op deze mooie ontdekkingstocht!

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief heet de Flessenpost. Elke twee weken komt er weer een nieuwe uit. Deze Flessenpost wordt gemaakt door leerkrachten, leerlingen en ouders en is altijd gevuld met mooie inkijkjes in de groepen. Daarnaast houden we ouders hiermee op de hoogte van de activiteiten in de buurt en nemen we hen mee in de bijbelverhalen die we delen in de groep. Wilt u graag een exemplaar inzien? Stuur dan een bericht via het contactformulier.

Meer details in de schoolgids

Video’s

Bij Kon-Tiki werken we veel met diverse digitale leermiddelen als communicatiemiddel. Een voorbeeld hiervan is video. We dagen kinderen regelmatig uit om middels video een proces/product te presenteren, maar inspireren kinderen vaak ook zelf door eigen gemaakte video’s.