Kon-Tiki Bibliotheek

Wie leest, leert de wereld! Daarom een eigen bibliotheek op school

Het belang van lezen

Wie leest, leert de wereld!
Waarom is het belangrijk om je kind aan te moedigen om te lezen? Het maakt een groot verschil in het leven van kinderen of ze lezen of niet. Want lezen is noodzakelijk voor leren, zeker het leren op school. 
Wie goed leest en verhalende en informatieve teksten begrijpt, kan kennis opdoen en zich ontwikkelen. Gaat het alleen om kennis? Nee, verhalen en gedichten helpen je kind ook om zich in te leven in anderen en om meer begrip voor elkaar te hebben. Je kind snapt meer van de wereld om zich heen en komt beter mee in de samenleving.

Onze bibliotheek op school

Middels onze bibliotheek op school geven wij dagelijks aandacht aan leesplezier op school én thuis. In de schoolbibliotheek staan mooie en actuele boeken die de kinderen zelf kunnen kiezen en lezen, waaruit voorgelezen wordt en waarover we in de klas praten – zo vergroten we de taalontwikkeling en mediawijsheid van uw kind.

Onze leescoördinator Maaike Morrenhof zorgt er samen met onze betrokken biebouders voor dat alle kinderen van Kon-Tiki met meer plezier gaan lezen!

Klik hier om naar de website van de leerlingenportal Aura Junior te gaan. Hier vindt u leuke boekentips en kunt u zien wat uw kind leest op school.

Interesse?

Bezoek onze school!